In mijn leven heb ik een fuck gegeven over veel mensen en veel dingen. Ik heb ook geen fuck gegeven over veel mensen en veel dingen. En die eikels die ik niet heb gegeven, hebben het verschil gemaakt.

Mensen zeggen vaak dat de sleutel tot zelfvertrouwen en succes in het leven simpelweg ‘geen fuck is’. We verwijzen inderdaad vaak naar de sterkste, meest bewonderenswaardige mensen die we kennen in termen van hun gebrek aan neukpartijen. Zoals “Oh, kijk naar Susie die weer in het weekend werkt, het kan haar niks schelen.” Of: ‘Heb je gehoord dat Tom de president van het bedrijf een klootzak noemde en toch een salarisverhoging kreeg? Holy shit, die gast kan er niks om geven. ‘ Of: ‘Jason stond op en beëindigde zijn date met Cindy na 20 minuten. Hij zei dat hij niet meer naar haar onzin zou luisteren. Man, die vent kan het niet schelen. ‘

De kans is groot dat je iemand in je leven kent die op een of ander moment geen fuck gaf en geweldige prestaties leverde. Misschien was er een tijd in je leven waarin je gewoon geen fuck gaf en uitblonk tot een aantal buitengewone hoogten. Ik weet het zelf, stopte na zes weken met mijn baan in de financiële sector en vertelde mijn baas dat ik online datingadviezen zou gaan verkopen vrij hoog daar in mijn eigen ‘gaf geen fuck’-eregalerij. Hetzelfde geldt voor de beslissing om de meeste van mijn bezittingen te verkopen en naar Zuid-Amerika te verhuizen. Fucks gegeven? Geen. Ik ging het gewoon doen.

Hoewel het niet simpel lijkt om niet te geven, lijkt het een hele nieuwe zak burrito’s onder de motorkap. Ik weet niet eens wat die zin betekent, maar het kan me niks schelen. Een zak burrito’s klinkt geweldig, dus laten we er gewoon bij gaan.

Het punt is dat de meesten van ons ons hele leven worstelen door te veel eikels te geven in situaties waarin eikels het niet verdienen om gegeven te worden. We geven om de onbeleefde pompbediende die ons te veel stuivers heeft gegeven. We geven een fuck wanneer een show die we leuk vonden, werd geannuleerd op tv. We geven een fuck wanneer onze collega’s niet de moeite nemen om ons te vragen over ons geweldige weekend. We geven een fuck als het regent en we zouden ’s ochtends gaan joggen.

Fucks overal gegeven. Verspreid als zaden in moeder-verdomde lentetijd. En met welk doel? Waarom? Gemak? Gemakkelijk comfort? Een klopje op de rug misschien?

Dit is het probleem, mijn vriend.

Want als we te veel eikels geven, als we ervoor kiezen om overal om te geven, dan hebben we het gevoel dat we altijd het recht hebben om ons altijd op ons gemak en gelukkig te voelen, en dat is wanneer het leven ons neukt.

Inderdaad, het vermogen om onze eikels te reserveren voor alleen de meest verdomde situaties zou het leven zeker een stuk eenvoudiger maken. Falen zou minder angstaanjagend zijn. Afwijzing minder pijnlijk. Onaangename dingen zijn prettiger en de onsmakelijke shit sandwiches een beetje hartiger. Ik bedoel, als we maar een paar minder eikels konden geven, of een paar meer bewust gerichte eikels, dan zou het leven verdomd gemakkelijk aanvoelen.

Wat we ons niet realiseren, is dat er een kunst is van niet-fuck-giving. Mensen worden niet zomaar geboren en geven niks. Sterker nog, we zijn geboren met veel te veel eikels. Heb je ooit een kind zijn ogen zien huilen omdat zijn hoed de verkeerde kleur blauw heeft? Precies. Fuck die jongen.

Het vermogen ontwikkelen om de eikels die je geeft te controleren en te beheren, is de essentie van kracht en integriteit. We moeten ons gebrek aan fuckery in de loop van jaren en decennia verbeteren en verbeteren. Net als een goede wijn, moeten onze eikels rijpen tot een mooie vintage, alleen ontkurkt en gegeven bij de meest speciale fucking gelegenheden.

Dit klinkt misschien eenvoudig. Maar het is niet. De meesten van ons worden meestal opgezogen door de gemene trivialiteiten van het leven, gestoomd door de onbelangrijke drama’s; we leven en sterven door de kanttekeningen en afleidingen en wisselvalligheden die de klootzakken uit ons zuigen als Sasha Gray in het midden van een gangbang.

Dit is geen manier om te leven, man. Dus stop met rotzooien. Haal je eikels bij elkaar. En hier, laat me je verdomme tonen.