Adobe Indesign is ’s werelds nummer één applicatie voor redactionele ontwerpen. Met deze applicatie, die bijna de industriestandaard is, kunnen we uitvoeren van eenvoudige projecten zoals een kleur, zwart-wit flayer, met tekst, afbeeldingen, enz. Tot meer complexe creaties zoals tijdschriften, conventionele en elektronische boeken, kranten, onder anderen. veel publicaties.

Met Indesign kunnen we bijvoorbeeld een tijdschrift maken dat bedoeld is om af te drukken of een plat of interactief PDF-document maken dat rijk is aan multimediabronnen, een EPUB en zelfs publicaties om weer te geven op onze digitale apparaten zoals tablets of smartphones. Om dit te doen biedt Indesign gemakkelijke toegang tot een aantal voorinstellingen en gratis Adobe Stock-sjablonen, net als zijn broers en zussen Photoshop en Illustrator CC. Ook in de nieuwste versie van Indesign zijn de pictogrammen van de verschillende opties bijgewerkt om overeen te komen met de twee bovengenoemde programma’s, waardoor de stroom veel intuïtiever wordt

Het opmaken van de Indesign-tekst wordt vrij eenvoudig dankzij de alinea- en tekenstijlen. Aan de andere kant zal de opname van onze bronnen even eenvoudig zijn omdat Indesign een groot aantal bestandsindelingen accepteert, waaronder audio- en videobestanden.

Net als het opnemen van inhoud in de applicatie, zal hun uitvoer variëren, dat wil zeggen dat we onze inhoud kunnen exporteren in Flash, Html, volgende generatie EPUB, EPS, JPG, PNG, enz. Formaten.

Bovendien kunnen we dankzij Publish Online documenten die eerder bedoeld waren om af te drukken, hergebruiken om ze gemakkelijk en snel op internet te publiceren. Dit bericht werkt op elk apparaat en elke webbrowser zonder extra plug-ins te installeren.

Op het moment dat we ons project al online hebben gepubliceerd, stellen de opties voor online publiceren ons in staat om de URL waar het project zich bevindt te kopiëren om het te delen, ongeacht het apparaat dat u gebruikt. Omdat het niet minder kan zijn, kunnen we het project ook met één klik delen op sociale netwerken zoals Facebook en Twitter of per e-mail.

Merk ten slotte op dat onze publicatie kan worden ingesloten in elke website of blog met behulp van de code die we kunnen verkrijgen in de opties om een ​​online gepubliceerd document te bekijken en te delen.

Adobe Indesign zal ons leven gemakkelijker maken dankzij het grote aantal functionaliteiten waarmee we elk type redactionele project kunnen aanpakken.