Na verloop van tijd kan het zijn dat de decoratie van ons huis of onze werkplek zwaar wordt en we denken erover om het opnieuw in te richten of te hervormen. Met onze beste bedoelingen, en ondanks dat we designprofessionals zijn, hebben we misschien twijfels over welk programma we moeten gebruiken, dus hieronder zullen we de beste tools voor interieurontwerp online zien.

Voor online interieurdesign met 3D-model

3D max

Programma bij uitstek voor professionele renderings en video’s, dit programma werkt met veelhoekige meshes. Het maakt het mogelijk om elk type geometrie te modelleren en aan te passen tot het gewenste resultaat is bereikt. Samen met V-Ray worden hyperrealistische afbeeldingen verkregen voor interieurontwerp.

Sketchup

Google-software die snel en eenvoudig modelleren mogelijk maakt, wordt ook weergegeven waarbij V-Ray op een eenvoudige manier renderingen behaalt.

Revit

BIM-programma (Building Information Modeling), dat wil zeggen, het werkt met parameters, dus elk element van het model heeft informatie. Dit programma wordt gebruikt voor architectuurwedstrijden of uitvoeringsprojecten omdat het het mogelijk maakt om met inhoudsopgaven te werken om het project te documenteren. Het is moeilijk om op professioneel niveau realistische beelden te krijgen.

Lumion

Met het Revit-compatibele programma kunt u eenvoudig video’s maken van een 3D-model.

Voor online interieurdesign

IKEA Home

IKEA gebruiksvriendelijke tool waarmee je kamers kunt ontwerpen met behulp van de objecten in je catalogus. Een hulpmiddel voor interieurontwerp binnen ieders bereik.

FloorPlaner

Hiermee kunt u muren maken om ze kleur of bedekking te geven, het heeft meer dan 2.200 objecten om in uw bibliotheek te versieren.

Homebyme

Een eenvoudige applicatie waarmee u snel uw huis kunt ontwerpen, muren, ramen of meubels kunt veranderen.

Planner5D

Het heeft een galerij om u te inspireren en ontwerpen helemaal opnieuw te maken of met vooraf ontworpen sjablonen.

Om interieurs te ontwerpen op smartphone en tablet

Sommige van de hierboven genoemde tools voor online werken in interieurontwerp kunnen worden gedownload voor deze apparaten en omgekeerd. Hier noemen we de meest gedownloade.

Houzz

Platform met miljoenen gebruikers, van wie er velen professionals in de sector zijn, waardoor het de grootste ontwerpgemeenschap in de sector is. Laten we ideeën opdoen om uw ontwerpen te inspireren. Het biedt ook de mogelijkheid om contact op te nemen met professionals om uw ideeën om te zetten in realiteit.

Kamerplanner

Applicatie waarmee u in een paar minuten realistische plannen en 3D-weergaven kunt maken, met een uitgebreide bibliotheek met modellen om de verschillende ruimtes van het huis te versieren.

Virtueel interieur Desig Showcase: deze applicatie is de eenvoudigste van de genoemde, waarmee u ruimtes kunt inrichten of meten op basis van een gemaakte foto.

Zodra de verschillende hulpmiddelen voor interieurontwerp bekend zijn, rest het alleen nog om te beslissen waar uw ontwerp op is gericht en uw computervaardigheden om het te kunnen ontwikkelen.

Een kwaliteitsdecoratie is binnen ieders bereik, je moet gewoon aan de slag!