Interieurontwerp als beroep vervult verschillende facetten, zowel technisch als creatief, die de structuur vormen om de interieuromgeving te ontwerpen. Aantrekkelijke en functionele oplossingen die de levenskwaliteit van de bewoners van een binnenruimte helpen verbeteren. De ontwerpen zijn ontwikkeld in reactie op afstemming met de buitenconstructie van de woning. En ook volgens de fysieke locatie en sociale context van het te ontwerpen project.

Architectuur, engineering en andere creatieve disciplines zijn betrokken bij het interieurontwerpproces.

Stadia van interieurontwerp:

Onderzoek van het project: de binnenhuisarchitect observeert, analyseert en bestudeert de verschillende sferen van de kamer of ruimte. De beschikbare ruimte krijgt prioriteit, de activiteiten die erin moeten worden uitgevoerd, waardoor de behoeften van de gebruikers worden verduidelijkt.

Planning en projectie: Na onderzoek van het project en al met de geanalyseerde informatie. Door middel van plannen en modellen wordt een ontwerpoplossing aan de opdrachtgever voorgesteld.

Bouw en uitvoering: De juiste materialen en bouwprocessen worden gebruikt om tot de projectconceptie te komen. De verdeling van de ruimte wordt bepaald, kleuren, texturen, verlichting, materialen worden gekozen, ze zijn allemaal op een gebalanceerde manier geïntegreerd om te bedenken wat u wilt bereiken.