Aangezien u waarschijnlijk erg vertrouwd raakt met het interieur van uw huis, is het een goed idee om het met positiviteit te vullen. Betreed feng shui, de oude Chinese praktijk die de balans van energie of chi in kaart brengt via wetenschappelijke berekeningen. Het doel van feng shui is om positieve chi bij je thuis uit te nodigen, zodat je leven zowel energiek als evenwichtig aanvoelt, en het is een relatief eenvoudige manier om de sfeer van je ruimte te verbeteren.

Controleer uw commandoposities

In feng shui is een van de belangrijkste principes de commandopositie. In wezen is dit de positie van enkele belangrijke meubelstukken: het bed (het vertegenwoordigt u), het bureau (het vertegenwoordigt uw carrière) en de kachel (het vertegenwoordigt uw rijkdom).

Ga verticaal

Nee, u hoeft geen klimmuur of ladder aan uw interieur toe te voegen, maar het integreren van enkele verticale vormen en lijnen in uw huis staat voor groei en expansie. U kunt dit op verschillende manieren realiseren. Voeg wat verlichting toe waar het licht naar boven reist. Voeg een boom toe aan een hoek om de ruimte groter te maken. Als je de ruimte hebt, plaats dan een paar hoge boekenplanken. Werk met de parameters die je hebt om het gevoel van hoogte te creëren.

Houd dingen schoon

Te veel rommel hebben zal waarschijnlijk je mentale helderheid geen plezier doen, laat staan je interieurontwerp. In feng shui wordt aangenomen dat rommel waardevolle ruimte inneemt die nieuwe inkomende energie nodig heeft. We raden aan om er een gewoonte van te maken uw werkruimte elke dag op te ruimen. Je zult je niet alleen minder gestrest voelen, maar het zal ook een gevoel van orde creëren in zulke chaotische tijden.

Declutter de hal

Is het niet logisch dat de eerste plaats die je ziet wanneer je je deur opent een belangrijke plaats is om goede energie te hebben? In feng shui vertegenwoordigt je ingang de manier waarop energie je huis en je leven binnenkomt. Weg met stapels en opgebolde sokken. Doe wat afstoffen en opruimen. Als je de ruimte hebt, voeg dan wat planten en kunstwerken toe.

Verwijder obstakels

Zijn de meest voorkomende routes in uw huis, bijvoorbeeld van de slaapkamer naar de badkamer, vrij van struikelgevaar? Is er een bijzettafel waar je elke dag tegenaan loopt? Denk na over hoe je door je ruimte beweegt en probeer de paden zo duidelijk mogelijk te maken.

Voeg planten toe

Je nieuwe levensmotto zou moeten zijn: voeg bij twijfel meer planten toe. We hebben een meer gedetailleerde inleiding op welke je kunt helpen je ideale chi te vinden en waar ze het beste kunnen worden gepositioneerd, maar het korte antwoord? Planten belichamen levensenergie, dus ze zullen frisheid en vitaliteit toevoegen aan je huis.

Voeg metaal toe

‘Op de Chinese kalender zitten we in het jaar van de rat en is het element metaal’, zegt Kristin. “Het metalen element is geweldig om in uw thuiskantoor op te nemen, omdat het helpt met helderheid, scherpte van denken, kalmerende en evenwichtige energieën, het kan ook helpen bij productiviteit.