– Primer minimaliseert de tekenen van een verouderende huid.

Gebruik eerst Primer.

De huid wordt dunner en droogt met de jaren, dus lijnen en rimpels beginnen te verschijnen. Door primer aan te brengen voordat je je make-up aanbrengt, worden fijne lijntjes en poriën minder zichtbaar door ze in te vullen. Op deze manier is je huid een glad, leeg canvas waarop je je make-up kunt aanbrengen. Huidprimer verwijdert fijne lijntjes en grote poriën niet, maar kan ervoor zorgen dat beide minder zichtbaar lijken. Silicone is een veelgebruikt ingrediënt in huidprimer dat hiervoor goed werkt.

-Sla Dikke Stichting over

Foundation is geweldig om je huidskleur egaal en glad te maken. Het kan onvolkomenheden zoals sproeten, ouderdomsvlekken, littekens en andere probleemhuidproblemen verbergen – maar als u foundation te dik of te zwaarhandig aanbrengt, kunt u er zelfs ouder uitzien omdat het in lijnen en rimpels zakt, waardoor ze verschijnen erger. Hier is de juiste manier om foundation aan te brengen. 

Reinig en droog eerst je gezicht. Breng vervolgens een vochtinbrengende crème aan die geschikt is voor uw huidtype. Breng vervolgens primer aan.

 Nu ben je klaar om foundation aan te brengen. Gebruik een lichte aanraking en een sponsapplicator om het product over uw hele gezicht te deppen. Meng de kleur voorzichtig op de randen van uw gezicht en bij de kaaklijn, zodat u geen ernstige lijn tussen huidgebieden met en zonder foundation krijgt. Breng de foundation spaarzaam aan. Een beetje gaat ver.

-Vul Sparse wenkbrauwen

Wenkbrauwen worden dunner en grijs naarmate we ouder worden. Omdat wenkbrauwen het gezicht omlijsten, heeft hun uiterlijk invloed op hoe jong je eruit ziet. Vul ouder wordende wenkbrauwen in en maak ze donkerder. Gebruik een wenkbrauwpotlood dat de kleur van je haar benadert om dunne gebieden op te vullen. Gebruik wenkbrauwpoeder over potlood in gebieden om de kleur te helpen instellen. Gebruik geen kleuren die veel donkerder zijn dan je haarkleur. 

Te donkere wenkbrauwen zien er onnatuurlijk uit en verouderen.

-Houd lippen gehydrateerd

Gebarsten, schilferende lippen zijn een veel voorkomend probleem. Je kunt droge lippen bestrijden door ze vaak te hydrateren. Breng vaak lippenbalsem aan met vaseline, vitamine E, sheaboter of een combinatie hiervan. Koop een product dat ook zonnebrandcrème bevat om gevoelige lippen te beschermen tegen de UV-stralen van de zon. Blootstelling aan de zon kan de huid beschadigen, inclusief de huid van de lippen, vooral als u verbrandt. Je kunt ook een mild lip exfoliërend product gebruiken om droge vlokken te verwijderen. Als je langhoudende lippenstift gebruikt, zorg er dan voor dat het product volledig opdroogt voordat je er lippenbalsem op aanbrengt.