In plaats van te proberen onze huid die zich misdraagt ​​te “repareren”, concentreert de huidverzorgingstherapeut en auteur Jess Arnaudin in Florida zich op het verbinden van de stippen in termen van wat er intern, milieu en meer gebeurt. En ze kijkt naar massage (veel – en ja, je kunt het zelf doen), stressverlagende routinematige aanpassingen en botanische superingrediënten of krijgt de huid in een optimale, glanzende vorm. 

Haar behandelingen van vijfenzeventig minuten ontvouwen zich in een huidherstellende waas van stomende, zachte microdermabrasie, ontgiftende gua sha, LED-licht en – het pièce de résistance – hoofdhuid, arm, schouder en gezichtsmassage met lagen van botanische oliën, maskers en serums. “Er is een achterhaald geloof dat gezichtsmassage gewoon een goed gevoel is, maar dat is niet minder waar”, zegt Arnaudin, die werkt vanuit Beauty Bungalow, een holistische spa in een gerestaureerde bungalow uit 1920 in St. Petersburg, waar gasten nippen bloesems in de zonovergoten lounge en houden kristallen vast tijdens behandelingen. ‘Al vroeg in mijn carrière werd ik me bewust van aanrakingshonger’, zegt ze. ‘In onze niet-verbonden wereld hebben mensen meer verzorgende, fysieke menselijke verbinding nodig.

Het is een manier om te onthouden wanneer je ook thuis voor je huid zorgt. “Het is moeilijk om dankbaarheid te voelen voor je huid als deze ontstoken is en bedekt is met pijnlijke acne”, schrijft ze in haar nieuwe boek, Plant-Based Beauty: The Essential Guide to Detoxifying Your Beauty Routine. “Maar als je huidverzorging als een ritueel beschouwt – een traktatie om naar uit te kijken aan het eind van de dag in plaats van een klusje op de automatische piloot – verandert het de energie totaal.” En dat geldt ook voor de juiste schone ingrediënten, zegt Arnaudin: ze wijdt een heel hoofdstuk van het boek aan de plantaardige ingrediënten waarvan ze gelooft dat ze kunnen helpen bij het verbeteren, balanceren en behouden van een gezonde, heldere, soepele huid. Deze vijf zijn onze favorieten.


ZUREN EN ENZYMEN

“Zachte peeling dwingt je huid om te doen wat ze van nature doet. Het is belangrijk om de delicate balans te vinden tussen het stimuleren van de huid en het vermijden van het verwijderen van de vochtbarrière, dus ik gebruik graag kruiden-enzymen en fruitzuren, die dode huidcellen oplossen en verteren, waardoor de huid zacht en glad aanvoelt. En een gevoelige huid kan enzymen en zuren vaak beter verdragen dan fysieke scrubs. ”

WORTELZAADOLIE

“Het bevat antioxidanten zoals bètacaroteen, vitamine C en vitamine E om vrije radicalen veroorzaakt door vervuiling en het milieu te helpen compenseren. Reiniging na het slapen geeft je een fris canvas om de voedingsstoffen die je ’s ochtends aanbrengt op te drinken. ”

GLYCERINE

“Dit heldere, geurloze ingrediënt is gedistilleerd uit plantaardige oliën en is een krachtige vochtinbrenger die vocht uit de lucht naar het huidoppervlak trekt. Ik vind het leuk in verstevigende nevels, die geweldig zijn om te gebruiken voor andere producten: denk erover om olie op een droge spons te gieten of op een natte spons. De natte spons drinkt de olie meteen op omdat hij is geprepareerd en verzacht. Een vochtige huid met een verstevigende mist resulteert in een diepere penetratie van het product en een betere opname van het serum, balsem, olie of crème dat u vervolgens aanbrengt. Ik hou ook de hele dag van nevels, bovenop make-up of zonnebrandcrème, wanneer je huid een slokje vocht nodig heeft en je zintuigen een oppepper nodig hebben. “

ROZE-HEUPZAADOLIE

“Dit geeft je huid omega’s, carotenoïden, lycopeen en vitamine E. Het is belangrijk, net als bij alle plantaardige oliën, om die te vinden die minimaal verwerkt en koudgeperst zijn.”

OLIE MET RODE FRAMBOOSZAAD

“Dit is geweldig voor een aan de zon blootgestelde huid, naast natuurlijk het dragen van een schoon mineraal zonnescherm.”