Als 2019 het jaar was waarin een stralende, make-upvrije huid de ultieme uiting van zelfverzorging van binnenuit werd, ziet de toekomst er nog groener en schoner uit.

Consumenten zijn actiever autodidactisch: ze controleren etiketten op ingrediënten, bekijken video’s vanuit het buitenland voor een wereldwijd perspectief en worden nieuwsgierig naar indie-schoonheid, waarbij vaak ingrediënten worden gebruikt die je misschien op je bord vindt in plaats van verzonnen in een laboratorium.

Transparantie gaat niet alleen over merken die openlijk hun productieproces en formulering delen. Het is ook een esthetiek. Consumenten zijn meer geïnteresseerd in het maken van hun huid als een perfecte basis voor make-up, indien nodig, in plaats van onvolkomenheden te verdoezelen. Misschien verklaart dat waarom de verkoop van huidverzorgingsproducten volgens de NPD-groep, een marktonderzoeksbureau dat schoonheidstrends voorspelt, in 2018 met 13 procent groeide tot $ 5,6 miljard, terwijl de verkoop van make-up met een vergelijkbare magere 1 procent steeg.

“Mensen willen pronken met hun mooie – waarvan ze nu weten dat het een gezonde – huid betekent”, zegt de in New York City gevestigde dermatoloog Rachel Nazarian, MD. Ze speculeert dat mensen zich meer bewust zijn van hun huid omdat beroemdheden en influencers gemakkelijk toegankelijk zijn op sociale media en platforms zoals Instagram airbrushen aanbieden in de vorm van filters. Dit zijn slechts een paar van de factoren die de interesse in huidverzorging kunnen vergroten.

“Uiteindelijk,” voegt ze eraan toe, “is de schoonheidssalon altijd in volle groei, en wellnessbeïnvloeders vergroten de zichtbaarheid van een gezonde huid en een mooie huid en maken het een wenselijk doel voor de massa.”

1. Schone schoonheid, voor beter of slechter, blijft hangen

Schone schoonheid is een vage maar alomtegenwoordige term. Alles met biologische of natuurlijke ingrediënten kan op de markt worden gebracht als ‘schoon’, maar het probleem, zoals Dr. Nazarian opmerkt, is dat ‘geen van die termen gereguleerd is. Ze bedoelen alles wat het bedrijf of de consument ervoor kiest. ‘

‘Biologisch’ kan meerdere dingen betekenen, maar meestal betekent dit dat er geen pesticiden zijn gebruikt of dat de meeste – hoewel niet noodzakelijk 100 procent – van de ingrediënten biologisch zijn geteeld.

2. CBD-schoonheid wordt in 2020 nog groter

Cannabidiol (CBD) is een extract van de hennepplant, een neef van de marihuanaplant, volgens Harvard Health Publishing. Maar omdat hennepplanten niet meer dan 0,3 procent THC bevatten, het psychoactieve ingrediënt tetrahydrocannabinol dat mensen high maakt, mag CBD je geen opwinding bezorgen. Maar dat weerhoudt CBD-producten er niet van om enorme buzz te genereren op de schoonheidsmarkt.

3. Duurzame of groene schoonheid blijft op trend

De groene of duurzame schoonheidstrend, ook wel eco-beauty genoemd, maakt deel uit van een grotere levensfilosofie, een benadering van zelfzorg die benadrukt dat je niet zo in de spiegel opgaat dat je de aarde op de stoep gooit.

4. Huidverzorging wordt nog persoonlijker dankzij technologie

Omdat technologie het gemakkelijker maakt om meer gepersonaliseerde productformules te leveren, kauwen merken er op los om op maat gemaakte huidverzorgingservaringen aan de massa te bieden. Huidverzorging op maat – dat wil zeggen producten met gepersonaliseerde formuleringen – wordt groot. Middleton is van mening dat deze markt schoonheid en wetenschap op nieuwe en opwindende manieren zal versmelten: “Huidverzorging op maat zal aan populariteit winnen, inclusief producten op basis van persoonlijke biometrische gegevens die hormonale veranderingen en dus huidverzorgingsbehoeften volgen.”

5. Niet-invasieve esthetiek zal op grotere schaal beschikbaar worden

Volgens Aslanian zullen de niet-invasieve esthetische diensten in 2020 toenemen en zullen bestemmingen die deze diensten aanbieden de jongere doelgroep op nul zetten door vereenvoudigde behandelingen tegen betaalbare prijzen aan te bieden. Denk aan ‘drive-thru Botox’, zoals The New York Times het noemde, verwijzend naar locaties die het verkrijgen van neurotoxines en vulstoffen net zo gemakkelijk maken als het krijgen van een klapband.